Vores værdier

Hvorfor vælge sampasningsordning?
I vores pasningsordning kan vi tilbyde en flekibel og børnestyret hverdag. Vi er 2 faste voksne om 8 små spillopper i alderen 6 mdr til 3 år. Udover den fælles sparring har vi mulighed for at inddele os hold efter alder og dermed tilbyde mere målrettede aktiviteter. De store som kun sover en lur og er mere modstandsdygtige over for vind og vejr kan tage på længere ture, mens de små kan gå tidligt ind og få en ekstra lur.

Nedenfor kan du også få et hurtigt overblik over vores værdier og services.

1

LANG OPSTART

Bagtanken ved denne service er, at dit barn, får en mindre stressende overgang fra mors og fars favn til fuld pasningstid. Barnet slipper for den unødvendige utryghed, ved gradvist at vænne sig til dagligdagen i vores pasningstilbud og får mulighed for at lære mig og mit hjem at kende sammen med mor og/eller far.

Sammen tilrettelægger vi opsatartsperioden så den passer til dit barns behov.
Det anbefales at sætte ca. 1 måned fra til indkøring, således at dit barn kan få en gradvis opstart med korte dage.
Alle børn er forskellige og nogen springer ud i udfordringen med masser af nysgerrighed og gåpåmod. Andre er mere skeptiske og har brug for mere støtte. Derfor er nedenstående kun et eksempel.

Eksempel:
3 dage med besøg af 1 times varsel sammen med forælder (kl. 9-10)
1 dag med besøg hvor forælder går en tur ca. 30 min. (kl. 9-9.30)
2 – 3 dage hvor forælder er væk i et par timer og spiser med (kl. 9-11)
efterfølgende kan barnet prøve at sove middagslur med de andre børn (kl. 9-13/14/15)
herefter forlænges pasningstiden til det ønskede gradvist indtil forældrene begynder på arbejde.

Der vil unægteligt være morgener med gråd, selv efter et ekstra langt tilvænningsforløb, alle dage er jo ikke ens, men du kan vide dig sikker på at gråden oftest er overstået allerede inden du har forladt indkørslen.

2

MADMOD OG GLADE MAVSER

Solbjerg privat pasningsordning har et helt særligt fokus på kosten. Det har vi, fordi jeg er uddannet kostvejleder og har særlig interesse i næring af børn og babyer. Jeg bruger den nyeste, viden til at sammensætte dit barns kost, så den er nærende, opbyggende og beskyttende.

I pasningsordningen lærer barnet hvor maden kommer fra ved, at deltage i beplantning, pasning og høst af vores egne økologiske frugter og grøntsager. Hvert barn får sin egen plantekasse, hvor vi i fællesskab planter børnevenlige grøntsager og frugter. Vi taler om dem, luger ukrudt og vander planterne, og når tid er, spiser vi dem.

Alle børn får mulighed for at deltage i tilberedningen af vores måltider og hjælper med at dække bord og tage af bordet. På den måde lærer barnet om dagligdagens opgaver og føler sig inkluderet og nyttig. Det giver dit barn en følelse af værdi og selvsikkerhed, som det kan tage med sig videre i livet.

3

SUNDERE MILJØ UDEN KEMI

Hos os behøver du ikke bekymre dig om giftige rengøringsmidler og hormonforstyrrende sæber og giftigt legetøj. Vi bruger kun naturlige rengøringsmidler og damprensere til rengøring og der bliver selvfølgelig støvsuget mindst 1 gang hver dag. Legetøj og møbler er fri for PCB, ftalater mfl.

4

ET STÆRKT SELVVÆRD MED D.U.Å.

”De utrolige år” er en metode, der er udviklet til at hjælpe børn og forældre, med at takle konflikter og opbygge selvværd. Metoden er udviklet af Carolyn Webster Stratton fra USA.
Metoden har været anvendt i Norge siden 80’erne med gode resultater.

DUÅ handler bl.a. om:

  • at styrke børnenes selvværd og selvtillid
  • at anerkende, rose og belønne det, der går godt.
  • at øge barnets sociale kompetencer og problemløsningsstrategier
  • at reducere risikoen for problemskabende adfærd, som kan true barnets udvikling

5

MINDER FOR LIVET

Så fremt du ønsker det, tager jeg regelmæssigt billeder og små videoer af dit barn og ligger det op på pasningsordningens lukkede facebook gruppe for forældre. Nogle af dem gemmer jeg til den dag dit barn skal videre ud i verden. Jeg laver en lille mindebog, som i kan få med på vejen. Dit barn kan vise det til familien, pædagogerne og børnene i børnehaven eller i kan kigge i det derhjemme og snakke om “den gang”. Minder er jo for livet.

Jeg ligger ikke billeder af dit barn på nettet uden dit samtykke og ønsker du slet ikke at jeg tager billeder af dit barn, respekterer jeg dette fuldt ud.

6

BABY-TEGNSPROG

Fuldstændig som når du vinker, nikker eller trækker på skuldrene, er babytegn en række enkle håndbevægelser for fx mad, sut el. mor.
Tegnene gør det nemt for os voksne at kommunikere med vores børn, inden barnet kan tale rigtigt.
Meningen er ikke at barnet skal lære tegnsprog, men at det får et værktøj til at kommunikere, inden det kan tale. Man kan begynde at lære sit barn babytegn fra omkring 6 mdr.
Jeg har valgt at benytte babytegn værktøjerne på baggrund af amerikanske undersøgelser, der peger på at børn der lærer babytegn lærer at tale tidligere end andre børn og samtidig har et større ordforråd.

Obs. der er flere retninger inden for babytegn. Den vi bruger er Line Fagerholdts metode. Hvilken er baseret på alm. tegnsprog men forenklet og tilpasset småbørns motoriske formåen.

7

TÆT PÅ NATUREN

Igennem historien har vi vandret, siddet, gået og sovet i direkte kontakt med naturen. Naturen er fyldt med oplevelser, og har en fantastisk evne til at skabe ro i kroppen og tilføre velvære og frihed. I dag sover vi i isolerede huse, kører i isolerede biler og arbejder på isolerede kontorer. Forskning har vist at mangel på kontakt til naturen kan bidrage til forhøjede tilstande af inflammation og forstyrrelse af vores indre ur og kan påvirke vores hormonelle balance.
Direkte kontakt med jorden har i forsøg vist at berolige vores nervesystem, reducere inflammation og fremme indre velvære. Derfor og fordi naturen bidrager med så utrolig meget læring, tilbringer vi hjertens gerne vores dag med udforske den. Vi bestræber os på at være ude i al slags vejr så længe det er på børnenes præmisser.

Vi plukker blomster, begraver tæerne i sandet, pjasker i vandpytter, finder fantastiske insekter, planter, plukker og spiser bær, frugt og grønt alt imens vi mærker sæsonerne skifte.

8

LEG OG LÆRING

Børn og deres voksne lever i dag et ofte travlt og begivenhedsrigt liv. I min pasningsordning har jeg derfor valgt, at anvende en række aktiviteter der skal hjælpe barnet med at finde ro i nuet.
Vi leger med børnevenlige udgaver af yoga, meditation og kreativ udfoldelse.

Når der er stemning for det arrangeres aktiviteter som fx rytmik, sang, dans og gymnastik for ikke at nævne en lang række sanselege der alle har til formål at udvikle dit barns sanser og selvtillid. Vi gør det i fællesskab med andre børnepassere eller bare os.

I pasningsordningen arrangerer vi også jævnligt forskellige tema-dage, der skal tjene til dit barns forståelse af omverdenen og sig selv. Det kan være læren om naturen og årstiderne, omsorg for dyr og mennesker, form og farve og mange mange flere.

Alle aktiviteter er tilpasset til børn i alderen ½ til 3½ år. Alle planlagte aktiviteter er på børnenes præmisser.

10

FORLÆNGET PASNINGSPERIODE

I pasningsordningen har du mulighed for selv at bedømme hvornår du ønsker dit barn er klar til børnehave. Hvis du ikke mener dit barn er klar til at slippe pasningsordningens trygge rammer som 3årig, melder du blot ud min. 2 mdr. før pasningskontrakten udløber. Så laver vi en forlængelse på ønskede antal måneder. 
Vær dog opmærksom på at kommunens tilskud bliver mindre når barnet bliver 3 år men at pasningsprisen forbliver den samme.
Du kan også benytte forlænget pasningsperiode hvis du står på venteliste til specifik børnehave.

sleep-child

SUND OG NATURLIG SØVN

Tilstrækkelig søvn er en forudsætning for, at dit barn trives og klarer sig godt i hverdagen. Søvnmangel har en negativ påvirkning på børns hukommelse, opmærksomhedsevne, følelsesmæssig stabilitet og immunforsvar. Under søvnen virker hjernen nemlig som en harddisk på en computer. Den går ind og renser ud i erindringer, gør forbindelserne stærkere, og den smider de ting ud som den ikke behøver. Søvnmangel kan starte en ond cirkel, hvor barnet får svært ved at lære, ved at huske og ved at koncentrere sig… og kommer i dårligt humør.

Det er derfor vi værner om middagsluren, her i pasningsordningen. Børn skal have lov at sove når de er trætte og sove til de er udhvilede. Børn